Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Hoe richt je een gezellig en goed betaalbaar hobbyclubje op in je eigen buurt?

Hoe richt je een gezellig en goed betaalbaar hobbyclubje op in je eigen buurt?

Wil je hier meer over weten? Kom dan kijken naar de expositie van Schilderscafé Stroinkslanden in de Prismare aan de Roomweg 167 D in Enschede.

Wat kun je hier doen? Hier kun je de info en inspiratie vinden en het resultaat van 2 jaar gezelligheid van 15 deelnemers.

Het heeft de deelnemers heel veel gebracht, we leven er elke vrijdagmiddag naar toe.

Ook helpen de deelnemers met goede doelen te verwezenlijken. (Nieuwjaarsreceptie
vrijdag 11 januari in het Stroinkshuis). Ook dit geeft gezelligheid en leer je meer mensen kennen.

De oprichting 2 jaar geleden is mogelijk gemaakt door “ jij maakt de buurt” wijkbudgetten Stroinkslanden (WWS), Stichting SVEN. Jij maakt de buurt staat voor verbinding en contact. Contact en een netwerk om je heen helpen je om gezond te blijven, weerbaar en gelukkiger te worden en is de oplossing tegen eenzaamheid.

Januari 2017 is Schilderscafe opgericht. Nu na bijna 2 jaar is deze expositie het resultaat. Wat houdt deze expositie in? Afgelopen vrijdagmiddag 30 november was de opening van de expositie van Schilderscafé Stroinkslanden. Hier is het werk van de 15 deelnemers van het Schilderscafé nog te bewonderen van maandag 2 december 2018 tot donderdag 28 februari 2019. Wij willen dit vooral delen om ook anderen te inspireren om samen een leuke gezellige club op te richten.

Het eerste werk van Els Nijenhuis

Het werk wat je kunt bewonderen op de expositie is heel divers en er hangen meer dan 80 werken waarvan sommigen te koop zijn.

Ook is het super om te melden dat van diverse deelnemers de opbrengst van enkele werken beschikbaar wordt gesteld voor het goede doel het “smileyveld Stroinkslanden”. Hier worden veel leuke activiteiten georganiseerd voor de jeugd.

Ook wordt de helft van de opbrengst van het ooit eerste werk van Els Nijenhuis “Kracht-Trots- liefde” beschikbaar gesteld voor de eerste opstartkosten voor een nieuw op te richten club. Of dat nu een kaart, gezelligheid, creatieve club is maakt niet uit. 

 

Het openingswoord werd verricht door Jeroen Wams van Stichting SVEN. Daarna nam wethouder Arjan Kampman het stokje over die daarna samen met Theo van der Meer (de begeleider van het  Schilderscafé) en Els Nijenhuis (mede-oprichtster schilderscafé) het lintje door knipten.

Hierna werd het werk bewonderd en de opening feestelijk gevierd met hapjes en drankjes. Verzorgd door de deelnemers zelf.

Ongeveer 50 mensen zijn bij opening geweest. Ook was oud medewerkster (Radar Sven) Nicole van Vonno die heeft geholpen het café op te richten, overgekomen en ook de nieuwe wijkregisseur van Stroinkslanden Just Boeke was er om het werk te bewonderen.

 


 

 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg