Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Bewegen om online te kunnen spelen

Bewegen om online te kunnen spelen

Sportaal gaat vanaf januari 2019 van start met de pilot Happy Life.

 

 

 

 

 

 

Happy Life is een sportieve variant van het immens populaire spel Minecraft voor kinderen van 8- 12 jaar. Want kinderen kunnen in Happy Life alleen bouwen door zelf te bewegen! 

Happy Life draait om gamification, een concept waarbij spelelementen worden gebruikt om kinderen ergens toe aan te zetten - in dit geval letterlijk tot goed en gezond gedrag. Manon Huinink, projectleider Happy Life Enschede: “Happy Life is een online platform dat kinderen offline in beweging krijgt en houdt. Om te meten hoeveel de kinderen hebben gelopen of gefietst, hebben ze de Happy Life-app nodig die gekoppeld is aan een fit app op hun mobiele telefoon. Die app telt het aantal stappen en fietskilometers waarna ze beloond worden met speciale Happy Coins.”


Bouwen met Happy Coins

Voor Happy Life is een eigen Minecraft-server Enschede opgezet, waar kinderen worden uitgenodigd om zelf hun eigen woonomgeving na te bouwen. Raquel Martinez, projectmedewerker Happy Life Enschede: “Kinderen bouwen aan een virtuele variant van hun eigen stad. In Enschede is dat van bijvoorbeeld De Grolsch Veste tot IJsbaan Twente tot hun eigen huis of school.” Voor de bouw hebben de kinderen Happy Coins nodig die ze verdienen door in de echte wereld te bewegen. Hoe meer stappen ze zetten, hoe meer ze kunnen bouwen.


Kennismaken met Happy Life
Vrijdag 28 december van 13.00 – 16.00 uur is de sportinstuif in de Pathmoshal van de combinatiefunctionarissen van stadsdeel West. Daar kunnen de kinderen voor het eerst kennis maken met Happy Life Enschede en natuurlijk meteen ook spelen en Happy Coins verdienen!


Happy Life is ontwikkeld door Sportbedrijf Deventer en werd daar in 2018 gelanceerd. Happy Life is een regionaal project en wordt ondersteund door Provincie Overijssel.

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg