Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Kick Off Sjors Sportief Special

Kinderen en jongeren uit het speciaal onderwijs (cluster 4) en praktijk onderwijs in gemeente Enschede ontvangen vanaf 8 januari het boekje Sjors Sportief Special.

 

 

 

 

 

Kick Off Sjors Sportief Special

Kinderen en jongeren uit het speciaal onderwijs (cluster 4) en praktijk onderwijs in gemeente Enschede ontvangen vanaf 8 januari het boekje Sjors Sportief Special.

In dit boekje staan sportactiviteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen (vaak gratis) om kennis te maken met één of meerdere sporten. Sportaal heeft in samenwerking met Special Heroes een gepast sportaanbod verzameld in een nieuw boekje.

Kinderen en jongeren kunnen met behulp van het boekje en de website www.sjorssportief.nl één of meerdere activiteiten uitkiezen, waarbij zij enkele naschoolse lessen volgen bij verenigingen, zonder direct lid te hoeven worden. Zo kunnen zij onder andere kiezen uit freerunning, gymnastiek, kinderyoga, vechtsporten, padel, voetbal, tafeltennis, zwemmen en schaatsen. Vanaf 8 januari kunnen leerlingen zich inschrijven voor sportactiviteiten die vanaf 21 januari starten. Het aanbod kent verschillende startmomenten waardoor kinderen en jongeren meerdere sporten kunnen uitproberen. Tot aan het einde van het schooljaar 2018 -2019 is er een aanbod.

 

Sjors Sportief Special is een nieuwe variant van project Sjors Sportief. Marin Mulder van Sportaal: “Wij zien dat Sjors Sportief voor kinderen op het regulier onderwijs een succes is en ervoor zorgt dat zij kennis maken met diverse sporten voordat ze ergens lid van worden. Vanwege dit succes zijn we nu voor het tweede deel van het schooljaar gestart met deze pilot op het speciaal onderwijs en praktijk onderwijs.”

 

Kick Off

De eerste leerlingen hebben inmiddels het boekje van Sjors Sportief Special op school uitgedeeld gekregen. Zo ook de leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Vlierstraat. Op deze school vond de officiële Kick Off plaats, waarbij wethouder Sport, Niels van den Berg in de klas kwam om het Sjors boekje uit te delen. Van den Berg: “Het is voor de jeugd heel belangrijk om te bewegen en te sporten en dat je iets doet dat je heel leuk vindt want dan is het makkelijk vol te houden. Met Sjors Sportief Special kun je op een laagdrempelige wijze uitzoeken waar je talent ligt en waar je energie van krijgt zonder meteen ergens aan verbonden te zitten. Een uitstekende manier om in beweging te komen!’ 

Meer informatie? Kijk op http://sportaal.nl/activiteiten/sjorssportief/ of neem contact op met Marin Mulder, Sportregisseur bij Sportaal, via m.mulder@sportaal.nl. Sjors Sportief Special wordt mede mogelijk gemaakt door Zorgverzekeraar Menzis.

 

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg