Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Enschedese sport op weg naar rookvrij

Enschedese sport op weg naar rookvrij

Sportaal en gemeente Enschede zetten samen met de sportverenigingen in op een rookvrije sportomgeving in Enschede.

  

 

 

 

 

Enschedese sport op weg naar rookvrij

Sportaal en gemeente Enschede zetten samen met de sportverenigingen in op een rookvrije sportomgeving in Enschede.

Landelijk ontstaat steeds meer aandacht voor de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’, die toewerkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door bij sportverenigingen en sportaccommodaties. Daarom maken steeds meer sportverenigingen deze stap en stimuleren Sportaal en gemeente Enschede de sportverenigingen om rookvrij te worden.

 

In Enschede is al een aantal verenigingen geheel rookvrij of op weg naar een rookvrije accommodatie. Niels van den Berg, wethouder Sport, ondersteunt deze ontwikkeling van harte: “voor de nabije toekomst willen we in Enschede toe naar rookvrije zones langs de sportvelden en uiteindelijke rookvrije accommodaties. Mooi om te zien dat er al sportverenigingen zijn die hier actief mee bezig zijn. Ik denk en hoop dat velen dit voorbeeld zullen volgen.” Sinds 1 januari 2019 zijn ook voetbalverenigingen RKSV Vogido en LSV rookvrij als de jeugd speelt. Martijn Zomerplaag van RKSV Vogido: “Wij hebben gekozen voor een rookvrije zaterdag als eerste stap richting een rookvrij sportterrein op alle dagen, omdat op zaterdag de jeugdteams voetballen. En daar is het ons om te doen: de jeugd rookvrij laten opgroeien.” Op de website www.rookvrijegeneratie.nl is te zien welke andere verenigingen in Enschede ook al (deels) rookvrij zijn. Wat betreft binnensportaccommodaties en zwembaden is Sportaal bezig om stappen te zetten richting rookvrije entrees.

 

Bij de Rookvrije Generatie kunnen verenigingen een stappenplan opvragen die hen helpt stap voor stap toe te werken naar een rookvrij sportterrein. Bij Sportaal kunnen verenigingen een adviesgesprek aanvragen, waarin wordt meegedacht welke stappen passend zijn voor de vereniging. Ook kunnen verenigingen bij Sportaal materialen zoals spandoeken en beachflags lenen om de start van hun (deels) rookvrije sportaccommodatie extra aandacht te geven. Enschedese sportverenigingen kunnen hiervoor contact opnemen met Marin Mulder via m.mulder@sportaal.nl.

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg