Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Studio Sportaal: 31 oktober workshop 'Gedrag (g)een probleem'

 

 

 

 

 

Studio Sportaal: 31 oktober workshop 'Gedrag (g)een probleem'

Bijna elke trainer of begeleider loopt er tegenaan. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen. De ene trainer kan er beter mee omgaan dan de andere, bij het ene kind zijn de problemen erger en moeilijker om mee om te gaan tijdens een training dan bij het andere.

Tijdens de gratis workshop ‘Gedrag (g)een probleem’ krijgen trainers/coaches van verenigingen handvatten om met gedragsproblemen om te gaan. Het resultaat? Een veiliger sportklimaat voor trainers en sporters.

 
Workshop

Het kan moeilijk zijn om kinderen met gedragsproblemen al dan niet veroorzaakt door een beperking van de juiste begeleiding te voorzien. Het is lastig om als trainer niet uit je slof te schieten als een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En hoe in te grijpen als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop. De workshop wordt gegeven door Arjan Pruim, expert op het gebied van omgaan met probleemgedrag.

Interactief
Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor sportverenigingen die buiten actief zijn. Zowel verenigingen met een ‘speciaal’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen (denk bijvoorbeeld aan ADHD, PDD-NOS of autisme, maar ook 'moeilijke' sporters zonder label) in hun reguliere teams hebben, zijn welkom. Ook als je denkt een aanbod voor deze doelgroep te willen starten, is dit een geschikte avond.

Aanmelden en meer informatie
De workshop wordt georganiseerd door Sportaal. Trainers, coaches, begeleiders en andere kaderleden van verenigingen uit de gemeente Enschede zijn welkom en kunnen de workshop gratis bijwonen. Aanmelden kan tot en 25 oktober via www.sportaal.nl/studiosportaal. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Manon Huinink, via m.huinink@sportaal.nl.EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg