Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

De dag van jong & oud wordt georganiseerd door 6 verpleegkunde studenten
vanuit de hogeschool Saxion, te Enschede.

Wij als studenten zijn komend half jaar een fictief wijkteam
binnen de wijk Stroinkslanden, genaamd Harmonica. 

De bedoeling van de middag is om senioren te verrassen met een gezonde
maaltijd gemaakt door de kinderen uit Stroinkslanden.
Voor inschrijving om te nemen deel te nemen
klik op de afbeelding "de dag van Jong en Oud" hierboven!

‘’De dag van jong en oud’’

Als eind opdracht van het project, zullen wij een gezellige dag/middag moeten organiseren voor de bewoners van Stroinkslanden. Voor het organiseren van deze gezellige dag/middag moet er gekeken worden naar de bewoners in de wijk en eventuele behoeftes. Wat ons opviel toen wij in het Stroinkshuis waren, was dat wij ons gelijk welkom voelden. Ook worden er al redelijk wat activiteiten georganiseerd in deze wijk, denk hierbij aan bridgen, bingo en koren. Activiteiten die dus gebaseerd zijn op bepaalde leeftijdscategorieën. 

Ons idee na al deze informatie is dus ook om een dag met gezonde voeding te organiseren, voor jong en oud. Hiermee willen wij bereiken dat meer bewoners van de wijk Stroinkslanden afweten/informatie kunnen krijgen over de gezonde voeding, die in deze wijk al beschikbaar is. Ook zijn wij in gesprek met Lotte Sleebos gegaan over het idee om ook de gezonde lunchpakketten naar Stroinkslanden te brengen, aangezien het idee er al wel langere tijd ligt. 

De ouderen in deze wijk willen wij hierbij betrekken, omdat uit ervaring is gebleken dat het lastiger is om gezond te blijven koken zodra je alleen woont. Doordat er vanuit de wijk al gezonde maaltijden beschikbaar zijn, is het aan ons om door deze dag te organiseren deze ouderen hier ook bekend mee te laten maken. Daarnaast speelt het onderwerp eenzame ouderen nog mee. Om dit onderwerp bij onze activiteit te betrekken, hopen wij zo voor deze ouderen een opening te maken naar nieuwe contacten. Om de eenzame ouderen in onze wijk te bereiken, krijgen wij hulp van Jeroen.... 

De activiteit 
Wij als wijkteam willen gezonde voeding bij kinderen op een leuke en lekkere manier introduceren. Niet alleen voeding bij kinderen vinden wij belangrijk, ook de voeding van ouderen. Vandaar dat wij samen met de kinderen een gezonde maaltijd willen maken voor zichzelf, maar ook voor de eenzame ouderen binnen de wijk. Wij hebben samen met de betrokken partijen gespard over hoe onze activiteit nou werkelijkheid kan worden, en het ook een daadwerkelijk doel heeft. Het is de bedoeling dat het een dag wordt om jong en oud samen te laten nadenken over gezonde voeding. Hierbij betrekken wij de eenzame oudere erbij, omdat het vaak lastig is om voor één persoon te koken en om zo ook een opening te maken om nieuwe contacten te leggen. Om deze activiteit uit te voeren gaan wij samen met de kinderen (leeftijd tussen de 6 en 9 jaar), gezond koken voor de eenzame ouderen. Door dit in kleinere groepen te gaan doen, blijven er groepen kinderen achter bij de ouderen, om activiteiten te gaan doen (rondom gezonde voeding). 

Wij als wijkteam kunnen natuurlijk alle voorbereidingen treffen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een menu. Maar om de kinderen zo bewust mogelijk te maken van wat wel en geen gezonde voeding is, willen wij met de kinderen samen een menu samen stellen. Waardoor ze leren en intensief bezig zijn met gezonde voeding. 

Wanneer “de dag van..” is aangebroken, gaan wij met de kinderen de voorbereiding treffen binnen het Stroinkshuis. Dit betekend tafels mooi dekken tot het voorbereiden van de maaltijden. Zodra de ouderen binnen zijn en iedereen een plekje heeft gevonden zullen er, los van het eten, ook verschillende activiteiten plaatsvinden. 

Ons doel 
Het doel van onze activiteit is om jong en oud bij elkaar te brengen om zo een leuke, gezonde dag te organiseren. Dit om zo de kinderen er van bewust te maken wat gezonde voeding is, en hoe ze dit kunnen maken. Daarnaast voor de eenzame oudere een opening te creëren om nieuwe contacten te kunnen leggen. En als laatste om de lunchboxen en de wijkmaaltijden meer bekend te laten maken in de wijk. 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg