Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

ASM-instructeursopleiding start nu ook in Twente

 

 

 

 

 

In Nederland bewegen we te weinig, maar dat is niet het enige probleem. Als we bewegen is het vaak te eenzijdig. Dit leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling. Sportaal roept daarom sportverenigingen in de top- en breedtesport, scholen en professionals in de gezondheidszorg op om les/training te geven via het wetenschappelijk en praktisch onderbouwde Athletic Skills Model (ASM).

Op sportcampus Diekman wordt begin 2020 de ASM-instructeursopleiding Advanced voor het eerst openbaar in Twente aangeboden. 

 
Athletics Skills Model
Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor de topsport, de breedtesport en ongeorganiseerde sport, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en de sector kunst en cultuur. De optimale ontwikkeling vindt plaats als alle partijen vanuit eenzelfde, gefundeerde visie werken, met de beweger centraal. Deze nieuwe manier van denken over bewegen is de basis van kwalitatieve beweegprogramma’s.
Door te denken vanuit vaardigheden, concepten en competenties kunnen andere spelvormen, activiteiten, oefenvormen en sporten bijdragen aan een optimale talentontwikkeling
 

De opleiding
De opleiding kent vier contactmomenten en is geschikt voor mensen met ervaring en kwalificatie in de sector sport en bewegen. De opleiding, die op woensdagavonden plaats vindt, is complementair aan de reeds aanwezige kennis en kunde van de deelnemers. Aan de hand van theorie en praktijk leer je het ASM begrijpen en kun je het zelf toepassen.  

‘Het ASM heeft me geleerd niet specifiek naar de sport of sportactie te kijken maar naar het totale bewegen of de beweging’ aldus Roy Elferink Projectleider Topsport en talentherkenning Sportaal

Kosten opleiding     € 895,00

Cursusdagen          29 januari 2020, 12 februari 2020, 11 maart 2020 en 25 maart 2020

Locatie                  Sporthal Diekman

Aanmelden via       https://www.athleticskillsmodel.nl/instructeursopleiding-advanced-2020-01-enschede/

 

EINDE PERSBERICHT

 

Over ASM
Het ASM is in 2012 gepubliceerd in een Nederlandstalig boek (Wormhoudt, Teunissen, & Savelsbergh, 2012) en in 2018 als Engelstalig boek met uitbreiding (Wormhoudt, Savelsbergh, Teunissen, & Davids, 2018). De grote belangstelling voor het ASM wordt momenteel beantwoord door het opleiden van sportkader en fysiotherapeuten in de ASM Academy, het ontwikkelen van innovatieve trainingsmaterialen, het monitoren van beweegvaardigheid onder jeugd en het ontwerpen van beweegvoorzieningen voor gemeenten, scholen, sportaccommodaties en gezondheidscentra.

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg