Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Compensatieregeling voor cliënten met hoge eigen bijdrage en weinig ondersteuning.

Betaalt u in 2015 een eigen bijdrage die meer dan 50% hoger is dan in 2014, is uw ondersteuning gelijk gebleven en is uw financiële situatie ongewijzigd? Dan komt u misschien  in aanmerking voor compensatie. U kunt hiervoor contact opnemen met de wijkteams per mail wijkteams@enschede.nl of per telefoon 053 – 4817900. 

Eigen bijdrage hoger door vervallen Wtcg-korting

Met ingang van 2015 is de korting Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten vervallen. Hierdoor is de eigen bijdrage die cliënten met een WMO-ondersteuning aan het CAK moeten betalen ca. 50 % hoger geworden dan in 2014. In een klein aantal gevallen blijkt de verhoging echter veel hoger uit te pakken.

 

Wanneer komt u in aanmerking voor de compensatieregeling?

Er zijn situaties waarin mensen door veranderingen in onze werkwijzen, onverwacht zijn geconfronteerd met een veel hogere eigen bijdrage dan in 2014, terwijl ze dezelfde ondersteuning hebben als in 2014 en er verder ook geen grote veranderingen in hun financiële situatie (inkomen en vermogen) zijn opgetreden. Wij hebben deze situaties nader bekeken en geconstateerd dat het daarbij vooral gaat om mensen met een relatief hoog inkomen en weinig uren ondersteuning. Het aantal uren ondersteuning is in de nieuwe werkwijze niet meer of veel minder bepalend voor de hoogte van de eigen bijdrage dan het inkomen. Hierover was vooraf geen duidelijkheid. Daarom gaan wij de betreffende cliënten tegemoetkomen. Cliënten die in 2015 een eigen bijdrage moeten betalen die meer dan 50% hoger is dan in 2014 bij vergelijkbare ondersteuning en ongewijzigde financiële situatie, komen in aanmerking voor de compensatie. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de wijkteams per mail wijkteams@enschede.nl of per telefoon 053 – 4817900. Als een cliënt gebruik wil maken van de compensatieregeling gaan wij er van uit dat de indicatie wordt stopgezet.

 

Vraag vooraf naar uw eigen bijdrage

Als u een gesprek hebt met een medewerker van het wijkteam over ondersteuning vanuit de WMO kunt u al vragen welke eigen bijdrage u moet betalen voor uw ondersteuning. Zo weet u vooraf met welke kosten u rekening moet houden. 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg