Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Een duurzame woning? Bel de wooncoach van Duurzaam (t)huis Twente

Sinds kort kunnen Enschedese huiseigenaren terecht bij een wooncoach van Duurzaam (t)huis Twente voor gratis en deskundig woningadvies. Duurzaam (t)huis Twente is een stichting die huiseigenaren wil helpen bij vragen over hun woning en hen belangeloos duurzaam advies wil geven. In Enschede zijn vier wooncoaches actief.

Woningeigenaar centraal
Wooncoaches Aziz Bas, Johan Buurman, Henk Roeleveld en Bert Speelman vormen in Enschede de spil. Ze zijn ervaringsdeskundig met kennis op het gebied van wonen, techniek en duurzaamheid. De afgelopen maanden zijn ze opgeleid en inmiddels klaar om op pad te gaan. Concreet betekent dit dat ze, op verzoek van huiseigenaren, op bezoek komen om te luisteren naar woningvragen en meedenken in oplossingen.

Wat doet een wooncoach?
Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komen Aziz, Johan, Henk of Bert bij u langs om deskundig advies te geven over uw woning. Wilt u verbouwen, dan kan de wooncoach u adviseren en ook met u meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing. Wilt u weten of het mogelijk is dat u ook op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn – de wooncoach kan u tips geven. Maar ook op het gebied van veiligheid en wooncomfort is de wooncoach gespecialiseerd. Hij denkt graag met u mee. Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt, omdat ze zich zorgen maken om de leefbaarheid van onze regio en omdat ze uit eigen ervaring weten dat een duurzaam huis voor veel voldoening zorgt.

Samenwerking
De stichting werkt samen met diverse partners waaronder een aantal uitvoerende bedrijven. Deze bedrijven hebben samen afspraken gemaakt over de duurzame kwaliteit die ze gaan leveren en de manier waarop ze samenwerken om beter aan de wensen en behoeften van de woningeigenaren tegemoet te komen. Huiseigenaren kunnen, na een gesprek met een wooncoach, bij de aangesloten bedrijven offertes opvragen. Dit kan voordelen opleveren. De huiseigenaar blijft echter altijd vrij in zijn keuze. Dennis ter Beke, eigenaar van een van de participerende bedrijven: “We willen huiseigenaren iets extra’s bieden, op een onafhankelijke manier. Woningeigenaren hebben veel vragen en er zijn ook veel partijen waardoor ze door de bomen het bos niet meer zien. Een wooncoach kan hen helpen bij het vinden van de juiste weg.”

Over Duurzaam (t)huis Twente
Duurzaam (t)huis Twente is een initiatief van de 14 Twentse gemeenten. Binnen Duurzaam (t)huis Twente werken ruim 40 wooncoaches samen met de lokale overheden, zo’n 45 partnerbedrijven en uiteenlopende lokale initiatieven. Het doel is huiseigenaren belangeloos te helpen bij hun vragen over hun woning. Woonvragen die huiseigenaren kunnen voorleggen aan de wooncoaches gaan bijvoorbeeld over wooncomfort, energie, verbouwen en onderhoud of langer thuis wonen. Huiseigenaren kunnen voor meer informatie terecht op de website www.duurzaamthuistwente.nl. Via het centrale telefoonnummer 088 1850130 kan een afspraak met een wooncoach worden gemaakt voor een gratis en deskundig advies.

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg