Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Zet jij iemand in het zonnetje?

Het jaar is mooi begonnen! Tijdens de nieuwjaarsrecepties in de stadsdelen zijn inwoners van Enschede in het zonnetje gezet voor hun bijzondere inzet voor wijk, dorp, buurt of stad.

Natuurlijk zijn er veel meer mensen die het verdienen om een blijk van waardering te krijgen. Overal zijn aanjagers. Sommigen zijn zichtbaar en anderen niet. Die willen we graag in 2017 in het zonnetje zetten. We vragen jou om iemand hiervoor te nomineren!

Ken jij iemand die het ook verdient om in het zonnetje gezet te worden? Iemand die uitzonderlijk veel betekent voor anderen, de buurt’, dorp of wijk? Laat het ons weten! Stuur een mail naar jijmaaktdebuurt@enschede.nl o.v.v. “In het zonnetje”. Wij hopen de komende tijd veel mensen te kunnen verrassen!

 

Dit geveldoek hing begin vorig jaar een paar weken aan het stadskantoor. Het doek is hergebruikt en daarvan zijn de speciale ‘Jij maakt de buurt’-tassen gemaakt.

Wijkbudgetten zijn er voor jou!

 

‘Jij maakt de buurt!’ is van en voor alle inwoners van Enschede die samen hun eigen buurt mooier willen maken! Bijvoorbeeld door het gezamenlijk opzetten van activiteiten of het uitvoeren van werkzaamheden met of zonder hulp van wijkbudget. 

 

Jouw ideeën en inzet zijn belangrijk, want jij kent je eigen buurt als geen ander. Met “Jij maakt de buurt!” kan jouw eigen idee bijdragen aan een betere en leukere buurt om in te wonen. Er zijn al heel veel initiatieven gerealiseerd. Door de hele stad vinden we buurt- en jeugdtuinen, maar ook muziekprojecten, computerlessen voor ouderen, repair cafés, buurtpleinen, kerstmarkten, kinderactiviteiten, bloembakken, buurtmaaltijden en nog heel veel meer mooie initiatieven.

 

Heb jij ook een goed idee, of wil je graag iets doen, maar weet je niet zo goed wat? Misschien geven de ideeën en video’s van anderen je inspiratie. Kijk daarvoor eens op www.jijmaaktdebuurt.nl of www.facebook.com/Jijmaaktdebuurt. Op de site kun je ook meer lezen over de voorwaarden en je kunt er je idee of vraag kwijt, of neem contact op met je wijkraad/dorpsraad/bewonerscommissie voor meer informatie en hulp.


‘Jij maakt de buurt!’ is een initiatief opgezet door de wijk-, dorpsraden en bewonersteams in Enschede in samenwerking met de gemeente Enschede. 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg