Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Bloemenlint

Doe mee aan het Bloemenlint Enschede

De Groene Loper Enschede organiseert voor het derde jaar de actie Bloemenlint. 

Persbericht

                                                                      

Doe mee aan het Bloemenlint Enschede

De Groene Loper Enschede organiseert voor het derde jaar de actie Bloemenlint. Samen met diverse groene initiatieven en maatschappelijke organisaties legt zij een bloemenlint aan door de hele stad. Dit doen ze om bijen en vlinders een handje te helpen en om Enschede bloemrijker te maken. Ben jij betrokken bij een maatschappelijke organisatie, zoals een moestuin, sportvereniging of buurthuis, en heeft jouw organisatie nog een zonnige plek om onderdeel uit te maken van dit kleurrijke bloemenlint?

Stuur dan een mail naar groeneloperenschede@gmail.com  De Groene Loper Enschede zorgt voor geschikt zaad en zaai instructies. Deelname is kosteloos!

 

Bloemenlint

Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen voor insecten zoals bijen en vlinders. Hiermee is in Enschede extra voedsel te vinden voor bijen en vlinders. Bovendien, geven alle kleurrijke bloemen  de stad ook een vrolijke uitstraling. 

  

Bijen en insecten zijn hele belangrijke dieren. Het zijn de belangrijkste bestuivers van verschillende landbouwgewassen, bomen, struiken en bloemen. Dankzij bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten en dragen struiken bessen die door vogels worden gegeten. Maar bijen hebben het moeilijk, onder andere door gebrek aan voedsel. De oorzaak hiervan is een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In steden zien we helaas steeds meer betegelde tuinen. Om de bijen in Enschede een handje te helpen, leggen verschillende groene initiatieven en andere maatschappelijke organisaties dit voorjaar een gezamenlijk bloemenlint aan door de stad. De gemeente Enschede ondersteunt het initiatief met Enschede Bloeit Op!

 

Groene Loper Enschede

Het aanleggen van het bloemenlint is één van de activiteiten die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Enschede. De Groene Loper is een samenwerkingsverband tussen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij de natuur en hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Enschede.

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg