Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Kinderen van basisschool De Regenboog

 

 

Kinderen van basisschool De Regenboog gaan structureel meer bewegen

 

 

 

 

 

 

Maandag 3 september starten de kinderen op basisschool De Regenboog in Stroinkslanden-Zuid met een nieuw onderwijsconcept, waarbij ze structureel dagelijks één uur gaan bewegen tussen de middag. 


Mariëlle Siebelt, directeur van bassischool de Regenboog legt uit waarom de school dit initiatief heeft genomen: “Tegenwoordig zitten kinderen teveel stil op een stoel. Om dit te doorbreken gaan wij op basisschool de Regenboog structureel dagelijks één uur bewegen tussen de middag. De schooltijden veranderen wij daarom van 8.30 uur tot 15.00 uur en tussen de middag gaan alle kinderen van 12.15 uur tot 13.15 uur bewegen en gaan wij starten met de Daily Mile. Om een balans te creëren tussen stilzitten en bewegen willen wij naast de technologie, sport en bewegen een grotere rol laten spelen binnen onze basisschool”.

Het project wordt uitgevoerd door een combinatiefunctionaris en tevens vakleerkracht van Sportaal, in samenwerking met stagiaires van het ROC van Twente. Daarnaast ondersteunt zorgverzekeraar Menzis het initiatief. Nancy Gerritsen, manager Team Sportief: “Vanuit Sportaal zijn we erg te spreken over het initiatief en daarom enkele maanden geleden ook enthousiast ingestapt om dit uur extra bewegen vorm te geven samen met De Regenboog. Naast de Daily Mile wordt de verbinding gezocht met de sportverenigingen in Enschede. Daarnaast zoeken we de aansluiting met de bestaande schoolsporttoernooien. 

Het is onze gezamenlijke overtuiging dat sport en onderwijs goed náást elkaar kunnen fungeren, elkaar goed aanvullen en zeker elkaar versterken”.   

Om 12.30 uur is de officiële opening, verzorgd door de directeur van de Regenboog, Mariëlle Siebelt, de wethouder van Stadsdeel Zuid, Arjan Kampman en voormalig schaatskampioen en tegenwoordig manager van IJsbaan Twente, Gianni Romme. 

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg