Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Thuis bewegen met de Beweegmakelaar

 

Nu alle sportfaciliteiten in Enschede gesloten zijn is gezamenlijk bewegen onder begeleiding niet mogelijk. Om toch mensen te activeren om te gaan bewegen komt de Beweegmakelaar met instructievideo’s met eenvoudige oefeningen die thuis uitvoerbaar zijn. 

Sinds eind vorig jaar is er in Enschede een Beweegmakelaar actief. De Beweegmakelaar helpt mensen met het zoeken naar een beweegvorm die bij hen past. Dit kan wandelen in de wijk zijn, deelnemen aan walking voetbal of tal van andere beweegvormen die bijdragen aan een gezonde leefstijl. “Nu we mensen tijdelijk niet meer kunnen doorverwijzen naar sportaanbieders in de stad hebben we zelf korte instructievideo’s gemaakt. Op deze manier proberen we de Enschedese bevolking vitaal te maken en houden. Want door bewegen voorkom je overgewicht, diabetes en vergroot je je weerstand én mentale gezondheid.

De video’s zijn opgenomen met mijn nieuwe collega Lindsay Mulder.” aldus Linda Broersma Beweegmakelaar bij Sportaal. De video’s verschijnen voorlopig elke donderdag op de website van Sportaal.

Sportaal stimuleert sport en bewegen. Door de samenwerking met Menzis en de gemeente Enschede kunnen twee Beweegmakelaars op pad om bewegen voor iedere inwoner van Enschede toegankelijk te maken. “Vaak horen wij van mensen dat mensen het moeilijk vinden om een beweegvorm te vinden die bij hun past en die ze een langere tijd kunnen volhouden.” vertelt Linda. “Eenmaal begonnen ervaren ze de positieve effecten van meer bewegen in de vorm van meer sociale contacten, zich fitter voelen en meer ontspanning.”

Kijk voor meer informatie kijk op sportaal.nl/beweegmakelaarhome

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg