Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Sjors Sportief &Creatief gaat door in schooljaar 2020-2021

 

De afgelopen periode is Sjors thuisgebleven maar was druk aan het bewegen in en rondom huis. Onder de noemer Sjors Stays@Home verschijnt er dagelijks een video op de website van Sportaal. Het is een tijdelijk alternatief voor Sjors Sportief & Creatief, een project waarbij kinderen kennis kunnen maken met sport- en cultuuraanbieders in Enschede. 

In het afgelopen schooljaar tot en met maart hebben ruim 1.800 basisschoolkinderen deelgenomen aan sportieve en creatieve activiteiten in de gemeente Enschede. ‘We kijken terug op een succesvol jaar waarin ondanks de Corona perikelen toch 200 kinderen meer deelgenomen hebben dan vorig schooljaar.’ aldus sportregisseur Manon Huinink die al drie jaar betrokken is bij dit project. ‘Verenigingen en kinderen weten ons beter te vinden, we zien dat het zijn vruchten afwerkt en hebben na evaluatie besloten de aankomende jaren dit project voort te zetten’. 

Zoals elk jaar verschijnt er begin oktober een schoolboekje waarin alle sport- en cultuuraanbieders prachtig worden gepresenteerd. Het Sjors Sportief & Creatiefboekje wordt uitgedeeld aan alle kinderen van groep 1 t/m 8 in de gemeente Enschede. ‘Een betere promotie van jouw sportvereniging of cultuurorganisatie bestaat er eigenlijk niet. Meedoen is voor de aanbieders van sport en cultuur kosteloos’ vertelt Quinta Clason van Cultuur in Enschede. 

Ondanks deze onzekere tijd waarbij we te maken hebben met veel beperkingen willen Sportaal en Cultuur in Enschede de sport- en cultuuraanbieders oproepen om (weer) mee te doen. Verenigingen kunnen de cursus(sen) aanmelden op www.sportstimulering.nl. 

De start in oktober vindt plaats in samenwerking met Sportaal, Cultuur in Enschede, Gemeente Enschede, Menzis, Sportstimulering Nederland, basisscholen en cultuur- en sportorganisaties van gemeente Enschede

 

22 april 2020

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg