Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Gezinnen kunnen genieten van het buitenbad

 

Als je aan zomer denkt denk je aan zwemmen. Door de coronamaatregelen ziet een bezoek aan het zwembad er deze zomer anders uit. Binnen de mogelijkheden die de Rijksoverheid zwembaden biedt, zijn vanaf dit Pinksterweekend gezinnen met kleine kinderen weer welkom in het buitenbad Aquadrome.

Het water is opgewarmd en de zonneweide is vooralsnog ingericht met een 30 tal parasols. Elke parasol staat op een privé plekje die je van tevoren online kunt reserveren. Om zoveel mogelijk kinderen tot en met 12 jaar de kans geven om te genieten van het mooie zomerweer, wordt er gewerkt met tijdsblokken die online te boeken zijn. Elk tijdsblok is 2,5 uur waarin je voor 25 euro met maximaal 5 personen 2,5 uur terecht in het buitenbad. Van deze vijf personen zijn 1 of 2 personen 18 jaar of ouder (begeleiding) en de rest is maximaal 12 jaar oud.

‘We richten ons op gezinnen met kleine kinderen en weten uit ervaring dat deze doelgroep ons bad effectief 2,5 uur bezoekt. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk gezinnen op een veilige manier laten recreëren bij ons buitenbad’ aldus teamleider zwembaden Marco Pierik.

De jeugd t/m 12 jaar kan vrij zwemmen zonder 1,5 meter-regel. Kinderen met minimaal een A-diploma mogen zwemmen in het familiebad met glijbaan en het 25 meter sportbad. Zonder diploma en voor niet zwemvaardigen zijn zwembandjes verplicht. Deze kinderen kunnen gebruik maken van het peuterbad. De zwembadmaatregelen van RIVM schrijven voor dat ouders niet mee mogen in het water. Per gezin mag één ouder op de kant staan met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot anderen. Natuurlijk is er ook permanent toezicht.

‘Het was een gepuzzel, maar op deze manier hebben we een leuk én veilig uitje kunnen faciliteren voor gezinnen uit Enschede.’ Aldus Marco Pierik.

De hele zomer kan er recreatief in tijdsblokken gezwommen worden in het buitenbad. Plekken zijn online te reserveren en kunnen maximaal 2 weken van te voren worden geboekt. Kijk voor meer informatie op www.sportaal.nl/buitenbad.  


27 mei 2020

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg