Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

'Op zoek naar vrijwilligers die ouders in Enschede ondersteunen... '

Wij zoeken moeders!!  

 

Ben jij moeder (of oma) of heb je op een andere manier ervaring met opvoeden? Misschien pas je wel bij Humanitas Gezinsondersteuning in Enschede. We zijn hard op zoek naar vrijwilligers die ouders in Enschede ondersteunen bij het opvoeden van hun kinderen. Vooral in deze tijd met coronamaatregelen en met de zomervakantie voor de deur is het erg fijn voor gezinnen om iemand te hebben die ze een duwtje in de rug kan geven. 

Wat is Gezinsondersteuning?

Humanitas Gezinsondersteuning is er voor ouders die ondersteuning nodig hebben met 1 of meer van hun kinderen, graag meer sociale contacten zouden willen hebben of vragen hebben over de dagelijkse opvoeding van hun kinderen. Een vrijwilliger komt een half jaar lang wekelijks langs bij het gezin om ondersteuning te bieden in de opvoeding van de kinderen.   

 

Wat doet een vrijwilliger?

Wat we van je vragen is dat je zelf ruime ervaring hebt met het opvoeden van kinderen. Dat kan de opvoeding van jouw eigen kinderen zijn, maar ook bijvoorbeeld als gastouder. We zoeken vrijwilligers die open zijn, goed kunnen luisteren, initiatief tonen en zelf stabiel in het leven staan. Je bent er als vrijwilliger voor de positieve aandacht om zo een moeder (of vader) weer in zijn/haar eigen kracht te zetten. Een vrijwilliger fungeert niet als hulpverlener of als iemand die de problemen van het gezin oplost. Ouders vinden het in de praktijk het fijnst als een vrijwilliger een ‘gewoon’ iemand is, zoals een buurvrouw waarmee je kunt praten over de opvoeding en vragen die daarbij horen. 

 

Hoe gaat het in z’n werk? 

Voordat je aan de slag gaat, krijg je een basistraining van drie dagdelen waarin we verschillende aspecten van het ondersteunen in de opvoeding behandelen en ervaringen met elkaar uitwisselen. 

 

Vervolgens word je in overleg aan een gezin gekoppeld, waarbij we rekening houden met de wensen van jou en die van het gezin. We hebben als uitgangspunt dat het voor beiden een goede, leuke en zinvolle tijdsbesteding moet zijn. De bedoeling is dat je gedurende een half jaar een keer per week het gezin ondersteunt. Je kunt altijd terugvallen op de coördinator en er zijn intervisies en themabijeenkomsten om jezelf te ontwikkelen en vragen te bespreken, 

 

Wat kan ik tegenkomen bij Gezinsondersteuning?

Een aantal voorbeelden van Humanitas Gezinsondersteuning zijn:

  • Een moeder heeft kindje van 2 jaar en is bevallen van een tweeling. Moeder heeft het gevoel dat ze overleeft. De vrijwilligster, die zelf ooit een drieling heeft gekregen, komt wekelijks. De moeder kan haar aandacht verdelen en ook echt even tijd nemen voor 1 kind of voor zichzelf. Een uitspraak van deze moeder: Ze begrijpt me en na en paar bezoekjes was er al zoveel meer rust in ons gezin!

  • Een jonge moeder wil graag een luisterend oor, iemand die met haar en de kinderen leuke dingen doet om het contact tussen haar en de kinderen te verbeteren. De vrijwilligster gaat met moeder en de kinderen naar de bieb, ze halen boekjes, gaan samen lezen met een glaasje drinken en een koekje of gaan naar een ontmoetingsgroep waar deze moeder ook in contact komt met andere moeders waar ze mogelijk een leuke klik mee heeft. Moeder en kinderen genieten van deze momenten.

Neem contact op voor meer informatie! 

Leonie en Marijn

Coördinatoren Humanitas Gezinsondersteuning Enschede

 

Je kan ons bereiken:

m.bengevoord@humanitas.nl - 0635112926

l.kuiper@humanitas.nl - 0612030733

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg