Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Iedereen is weer welkom in het zwembad

Sinds 1 juli zijn de regels verder versoepeld en met de zomervakantie voor de deur is dat goed nieuws voor iedereen die wil zwemmen in Enschede. Het zwembad is dagelijks binnen en buiten geopend. 

Teamleider zwembaden Marco Pierik geeft aan het nog lang onduidelijk was wat nu wel en niet kon. ‘Gelukkig kwam ook het bericht dat jeugd tot en met 17 jaar geen 1,5 meter tot elkaar hoeft te bewaren. Dinsdagavond kregen we nog een laatste update vanuit de zwembadbranche en nog steeds worden regels versoepeld.’

Sportaal heeft gekozen om het binnen- en buitenbad te scheiden. Dit omdat er voor binnen nog beperkingen zijn die te maken hebben met het handhaven van de 1,5 meter tot anderen. In de zomervakantie kun je ’s morgens van 10.00 tot 13.30 uur binnen recreatief zwemmen en ’s middags van 13.00 tot 17.30 uur buiten.

De ruime recreatieblokken sluiten aan bij de wens van de zomerabonnementhouders van 2019. Middels een enquête werd duidelijk dat een deel van deze abonnementhouders circa 3 tot 4 uur bij het zwembad wil recreëren en een ander deel gaf aan graag baantjes te willen zwemmen. Daarnaast gaven de respondenten te kennen dat toiletgebruik echt een must is. Gelukkig is deze toegankelijk en kan er ook weer veilig worden gedoucht. 

Sportaal wil sporten en bewegen stimuleren en iedereen hiertoe een kans geven. ‘We hebben gemerkt dat fysieke gezondheid erg belangrijk is en willen daarom alle Enschedeërs kennis laten maken met bijvoorbeeld Aqua Sport. Daarom hanteren we de hele zomervakantie een actietarief.’

Aqua Sport is een fanatieke groepsles van 45 minuten. De lessen in het water zijn een mix van aerobics en jogging waardoor je vrijwel alle spiergroepen traint. 

Kijk voor openingstijden en tarieven op www.sportaal.nl/zwemmen

 

Blijf sporten, blijf gezond.

 

2 juli 2020

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg