Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Sportaal trakteert ouderen

Zwemmen is een laagdrempelige manier voor ouderen om te bewegen. Tijdens de  'Nationale Ouderendag' is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober, heeft Sportaal de ouderen die regelmatig komen zwemmen extra in de het zonnetje. 

De deelnemers van Aqua Vitaal ontvingen bij binnenkomst een kleine traktatie in de vorm van een mandarijn en banaan aangeboden door Luiten Fruit. ‘Bewegen én gezonde voeding vinden we belangrijk.

Het is een aardigheidje voor de deelnemers’ vertelt zwembadcoördinator Corina Deppe. 

‘Zeker nu is het nut van bewegen een belangrijke drijfveer voor veel ouderen om deel te nemen aan de Aqua Vitaal lessen. Het is niet gewoon sporten, maar ook werken aan je gezondheid.’ 

Aqua Vitaal zijn lessen waarbij deelnemers rustig bewegen in het water. 

Na een warming up volgt een work-out waarbij wordt gewerkt aan de conditie, mobiliteit, lenigheid en vitaliteit. Onderdeel van de lessen zijn ook balansoefeningen. Trainen van evenwicht kan goed in het water. Door de hydrostatische druk kun je de spieren beter aanpassen en deelnemers zijn minder bang om te vallen. Je hebt ook meer tijd om te reageren. 

Het stimuleren van bewegen onder ouderen helpt om langer thuis te wonen. Zelfstandigheid, zelfredzaamheid en kwaliteit van het leven wordt vergroot door regelmatige deelname aan de beweegactiviteiten. ‘We merken dat het sociale aspect in de groep ook erg belangrijk is. Regelmatig hoor ik onderling deelnemers zeggen dat iemand niet komt. Er is een leuke ontspannen sfeer tussen de deelnemers.’ aldus Deppe. 

De Aqua Vitaal lessen vinden op maandag-, dinsdag- en vrijdagochtend plaats in het Aquadrome en op woensdagochtend bij Het Slagman. Deelname is 4,50 euro. Aanmelden is verplicht in verband met de beperkte capaciteit in verband de voorzorgsmaatregelen rondom het COVID-19 virus. 

 

Vrijdag 2 oktober 2020

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

 

 

 

 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg