Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

100% score aanvraag sportsubsidies bij Gemeente Enschede

Al een aantal jaar zoekt de afdeling Subsidies van Gemeente Enschede de verbinding met de sportregisseurs van Sportaal als het gaat om het indienen van de sportsubsidie van de sportverenigingen uit de gemeente. En ieder jaar lijkt deze samenwerking succesvoller te worden, dit jaar zelfs 100% score! 
----------------------------------

Jaarlijks kunnen amateur sportverenigingen een aanvraag doen voor een sportsubsidie bij de gemeente. Voor de uitvoering van het sportbeleid ziet de gemeente hen namelijk als een belangrijke partner. De subsidie wordt verstrekt aan de vereniging en moet worden aangevraagd en verantwoord worden bij Gemeente Enschede. In Enschede zijn er ruim 100 verenigingen die hiervan gebruik maken. “Ondanks dat de subsidie al een ruime tijd bestaat, is het aanvragen niet bij iedere vereniging een vanzelfsprekendheid. Heel erg zonde aangezien het vaak om veel geld gaat en de verantwoording relatief eenvoudig is” volgens Zeki Bas, medewerker afdeling Strategie & Beleid. 

Bas: “We houden alle aanvragen nauwkeurig bij en naarmate de deadline in zicht komt, zoeken we meer contact met de verenigingen die de aanvraag nog niet hebben ingediend. Dit contact laten we via de sportregisseurs van Sportaal lopen, die hebben korte lijntjes en weten vaak de juiste persoon van de vereniging te benaderen.” “De 60 verenigingen die hun aanvraag nog niet hadden ingediend, hadden uiteenlopende redenen hiervoor” zegt Mattijs van den Berg, sportregisseur Sportaal. “Vergeten, druk met COVID-19, wisseling in het bestuur of niet kunnen invullen vanwege gebrek aan kennis op gebied van ICT. Maar gelukkig hebben we ze allemaal kunnen helpen en hebben we dit jaar zelfs een 100% score weten te behalen!” Secretaris van Het Twentse Ros Lonneker ”Door omstandigheden waren wij er nog niet aan toe gekomen om de subsidie aan te vragen. De sportregisseur heeft ons goed geholpen, waardoor de subsidie van enkele duizenden euro’s toch onze kant op komt. Deze inkomsten zijn namelijk zeer welkom in deze tijd waarin corona de begroting onder druk zet.”  

-------------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg