Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

‘Door het omdenken kijk ik op een andere manier tegen het werven van vrijwilligers aan’.

Op dinsdag 10 november organiseerde Sportaal een online Studio Sportaal met thema ‘Vrijwilligersmanagement’. De deelnemers kregen praktische handvaten en handige tips hoe je vrijwilligers zo effectief mogelijk kan inzetten voor de club.

-----------------------------------

In samenwerking met NOC*NSF organiseerde Sportaal de inspiratiesessie Vrijwilligersmanagement. Onder leiding van Evelyn van der Haar kregen de aanwezige sportverenigingen een uurtje les in creatief denken. Hoe werf je vrijwilligers en wat kun je morgen al doen? Het was een praktische bijeenkomst met als uitkomst dat veel verenigingen het werven al jaren op dezelfde manier doen en dat er genoeg ideeën waren om het eens iets anders aan te gaan pakken. 
Na een voorstelrondje waarbij de aanwezigen elkaar online het stokje door mochten geven, gingen ze aan de slag. Aan de hand van verschillende creatieve opdrachten werden de 17 deelnemers uitgedaagd  anders te denken. Een voorbeeld was de andersom-vraag: ‘Hoe demotiveer  ik mijn leden om lid te worden?’ De antwoorden liepen uiteen van ‘slechte communicatie’, tot ‘zeggen dat de tijdsbesteding wel meevalt’. 
Evelyn gaf de deelnemers mee om na te denken over wat er gebeurt binnen hun vereniging. Een echte eye opener. 

De workshop wordt aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Mattijs van den Berg via m.vandenberg@sportaal.nl.

-----------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg