Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Welkom bij de club! Goede opkomst bij Studio Sportaal

Op woensdag 21 april organiseerde Sportaal in samenwerking met Start2Create
een online Studio Sportaal met thema ‘Blijf je Club trouw’.
De deelnemers kregen praktische handvaten en handige tips om
op een andere manier naar hun ledenbehoud en vrijwilligersbeleid te kijken. 

-----------------------------------

De Webinar van Start2Create bestond uit veel afwisseling, veel interactie, besprekingen in kleine groepjes en chatopdrachten. Originele vragen, zoals noem zoveel mogelijk bekende personen, lijken op het eerste gezicht geen raakvlak te hebben met het verenigingsleven. Echter ze zorgden er toch voor dat vragen vanuit de vereniging betreffende binding leden originele antwoorden kreeg. De aanpak zorgde voor een goede basis creatief denken die de deelnemers mee de vereniging in kunnen nemen.

Want het bleek wel tijdens de bijeenkomst dat veel verenigingen al jaren op dezelfde manier het werven en behouden van vrijwilligers en leden aanpakken. Tijdens deze avond kwamen genoeg ideeën om het eens anders aan te pakken. 

De workshopleiders Karin en Rick hebben drie tools besproken en toegepast die de deelnemers ook weer kunnen hanteren in hun bestuur/commissie. Welke tool dat is, hangt af van het vraagstuk. Maar met een goede werkvorm kun je in 10 - 30 minuten tot een oplossing komen. Zo gingen de deelnemers met de slag met ‘omgekeerde vraag’ en de Rode Kaart. De deelnemende verenigingen waren erg enthousiast. Het voornemen is om aan het begin van het nieuwe sportseizoen een nieuwe sessie te organiseren.

De Webinar wordt aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met
Mattijs van den Berg via m.vandenberg@sportaal.nl.

-----------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg