Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Studio Sportaal OldStars: een leven lang bewegen!

 

Steeds meer verenigingen denken na over het betrekken en binden van diverse doelgroepen binnen de vereniging. Voor de doelgroep 55+ liggen er kansen met het programma OldStars Sport. Op woensdag 26 mei gaat Studio Sportaal over 'Hoe start ik een OldStars afdeling binnen onze club'.

De Webinar wordt door Sportaal georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. De avond staat onder leiding van het Ouderenfonds, landelijk programma eigenaar van OldStars Sport. Op deze avond wordt uitgelegd wat OldStars precies inhoudt, hoe je het kunt 

opstarten binnen de club en welke ondersteuning er geboden wordt. Aan de hand van inspirerende voorbeelden wordt duidelijk wat het positieve effect is voor de club en de deelnemers.

Het Nationaal Ouderenfonds lanceerde na OldStars walking football al meerdere nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat o.a. om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handbal en OldStars walking rugby. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met haar partners de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

 

De Webinar is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, bestuurders, vrijwilligers, trainers-coaches, oud leden, senioren sporters van sportverenigingen of andere sportaanbieders. Maar ook mensen werkzaam in de zorg of welzijn en fysiotherapeuten zijn welkom om de avond bij te wonen. Deze Studio Sportaal wordt digitaal gehouden van 19.30 – 21.00 uur en opgeven kan via www.sportaal.nl/studio-sportaal-oldstars/.

 

Vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede is de themagroep Inclusief Sporten en Bewegen bezig met ideeën om verenigingen te stimuleren om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Ouder worden doe je immers samen! 

Aanmelden en meer informatie
Sluit je aan bij het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede. Kijk voor meer informatie op www.sportaal.nl/sportakkoord-enschede. De Webinars worden aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal. Verenigingen kunnen de online bijeenkomsten gratis bijwonen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jasper Agelink, j.agelink@sportaal.nl via 06- 134 283 65.

 

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg