Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Bewegen kent geen leeftijdsgrens

 

Op woensdag 26 mei organiseerde Sportaal in samenwerking met
het Nationaal Ouderenfonds de Webinar Studio Sportaal met als thema OldStars.
Sport- en beweegaanbieders uit Enschede zijn geïnformeerd
over de mogelijkheden om OldStars Sport op te starten bij hun vereniging.
Het werd al snel duidelijk dat bewegen geen leeftijdsgrens kent.

-----------------------------------

 

Met het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met partner Menzis en VWS de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Het gaat om o.a. OldStars walking hockey, OldStars walking rugby, OldStars tennis, OldStars walking handball , OldStars tafeltennis en OldStars walking basketball.

Tijdens de avond waren diverse sportaanbieders aanwezig, allen met de gedachte om op het gebied van bewegen iets te betekenen voor de oudere doelgroep. De ene aanbieder doet dit om ledenbehoud veilig te stellen en de andere zat er met een maatschappelijk motief. 

Door mooie voorbeelden uit de rest van Twente te laten zien, werden de deelnemers geënthousiasmeerd. Karin ten Heggeler vertelde over haar ervaring met betrekking tot het opstarten van een walking handball groep in Hengevelde. Ook gaf Annemiek van Zuilekom een inkijkje in het opstarten, uitvoeren en borgen van de tak walking tennis in Almelo. De komende weken gaat het Ouderenfonds samen met Sportaal in gesprek met diverse aanwezige deelnemers om een vervolg te geven aan het opstarten van een OldStars programma.

Voor meer informatie over OldStars Sport: info@oldstars.nl

De Webinar werd aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal. Voor meer informatie of interesse over financiële tips voor sportverenigingen gedurende de corona crisis, kan contact worden opgenomen met Mattijs van den Berg via m.vandenberg@sportaal.nl.

-----------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg