Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Zwembad Aquadrome wordt gevuld

 

In maart werd het Subtropisch Zwembad van Sportaal getroffen door een lekkage. Binnen een dag stroomde 750.000 liter water door het lek uit het bad. Nu wordt het bad weer gevuld. 

‘Het was een raar gezicht de afgelopen periode, een leeg bad en mensen die op de bodem liepen’ vertelt Erik Kroeze, teamleider zwembaden van Sportaal. 

De afgelopen periode is er hard gewerkt om het bad weer operationeel te maken. Vorige week is de kraan open gezet en sinds dien stijgt het niveau langzaam. Het bad vullen neemt ongeveer anderhalve week in beslag. Naar verwachting zal eind van de week het bad op het gewenste niveau zijn en vervolgens wordt het water verwarmd. 

Sinds de opening is de temperatuur in het zwembad niet zo laag geweest. ‘Dit komt doordat de luchtbehandeling nog niet aan staat en de hal de temperatuur van het water aanneemt dat nu ongeveer 10 graden is’ duidt de teamleider.

Het water is gevuld met leidingwater en zal de komende periode op temperatuur worden gebracht zodat er weer een subtropisch klimaat ontstaat. Naar verwachting zal het bad begin september weer toegankelijk zijn voor publiek. 

 

4 augustus 2021

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg