Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Kashfa krijgt eerste Sjorsboekje van wethouder Niels van de den Berg


Vanaf maandag 20 september worden op alle basisscholen in Enschede Sjorsboekjes uitgedeeld. Kinderen kunnen zich weer inschrijven voor één of meerdere sport- en/of cultuurkennismakingslessen. 

Kashfa van basisschool De Spinner kreeg het eerste exemplaar uit handen van onder andere wethouder Niels van den Berg omdat zij de tekenwedstrijd heeft gewonnen. Met maar liefst 476 stemmen was zij overtuigend de winnaar en daarom pronkt haar creatieve tekening op de voorkant van het Sjors Sportief & Sjors Creatief boekje.  

In het boekjesstaat het aanbod van 74 sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Enschede. Kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool kunnen kennis maken met diverse sporten of meedoen aan culturele activiteiten binnen de gemeente. Dit gebeurt door middel van zogenaamde kennismakingscursussen.

“Dit schooljaar worden de boekjes eerder uitgedeeld op de scholen omdat we graag willen aansluiten bij de Nationale Sportweek, een week waarin de sportaanbieders laten zien hoe leuk sporten is. Daarnaast is het voor sportaanbieders van een buitensport prettiger dat het eerder start zodat zij een langere periode hebben om aanbod in te realiseren onder prettigere weersomstandigheden” aldus Marieke Rolink, vanuit Sportaal coördinator onderwijs Sjors Sportief. 

Sjors Sportief en Creatief is een initiatief van Sportaal en Cultuur in Enschede in samenwerking met de sport- en cultuuraanbieders van de gemeente Enschede.

 

20 september 2021

 

Foto; van links naar rechts; Wethouder Niels van den Berg, leerling van basisschool De Spinner Kashfa, directeur Sportaal Bas Morsink

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg