Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Leer hoe iedereen kan meedoen binnen een sportverenigingIedereen is anders, maar bewegen is voor iedereen gezond. Toch zijn er altijd doelgroepen die extra begeleiding nodig hebben bij het sporten. In het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord is inclusief sporten een belangrijk thema: iedereen moet kunnen meedoen. Lokaal in Enschede starten daarom allerlei initiatieven die hierop gericht zijn. Sportaal organiseert bijvoorbeeld een themabijeenkomst ‘Passend Sporten’ speciaal voor sportverenigingen. 

Wat is Passend Sporten?
Meedoen aan sport en plezier in sport is niet voor iedereen vanzelfsprekend, waardoor een deel van de Nederlanders weinig of niet sport. Het Sport- Beweeg- en Leefstijl akkoord gaat over de ambitie dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen. Inclusief sporten en bewegen is vanzelfsprekend! Belemmeringen vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie nemen we weg. ‘Passend Sporten’ is de term die aangeeft dat maatwerk nodig is. Maatwerk kunnen sportverenigingen bieden, met ondersteuning van bijvoorbeeld Sportaal. 

Studio Sportaal
Op woensdagavond 13 oktober organiseert Sportaal weer een fysieke Studio Sportaal! Dit keer dus over ‘Passend Sporten’ in samenwerking met Scoren in de Wijk en SO Move. Het gaat over vragen als ‘Wil je als sportvereniging maatschappelijk betrokken zijn voor een speciale doelgroep? Wil jij je kennis vergroten over jongeren met een gedragsbeperking? Wil je bij het opzetten van een team professionele ondersteuning?’ 

De bijeenkomst is gratis en geschikt voor zowel bestuursleden als jeugdtrainers/jeugdcommissie maar ook ouders en kinderen zijn van harte welkom. De aanwezige deelnemers krijgen uitleg over de inhoud van het project en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van ondersteuning en begeleiding vanuit Sportaal, Scoren in de Wijk en/of SO Move. 

Meedoen is kosteloos, opgeven kan tot en met maandag 11 oktober via www.sportaal.nl/passend-sporten. Locatie is Diekmanhal. 

 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg