Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Kinderen maken massaal kennis met sport en cultuur

In de Nationale Sportweek zijn bij 65 scholen in Enschede meer dan 10.000 boekjes uitgedeeld van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Middels dit boekje kunnen kinderen kennis maken met verenigingen in Enschede. In een maand tijd zijn er meer van 1.100 aanmeldingen. 

Het succesvolle project, wat in de gemeente Enschede in 2017 startte, laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende sport- en cultuuractiviteiten. De meeste kinderen die zich opgeven komen uit groep 3 tot en met 5. ‘Je ziet dat kinderen in die leeftijd zich meer gaan oriënteren op een sport. In de laatste groepen van de basisschool zijn veel kinderen al aangesloten bij een vereniging en in de eerste groepen zijn de ouders vooral druk met de zwemles.’ Aldus Jeroen Geerink, coördinator combinatiefunctionarissen van Sportaal. 

Aanmelden kan nog steeds
Dankzij dit initiatief kunnen basisschoolleerlingen in Enschede vrijblijvend ontdekken welke activiteit het beste bij ze past. Kinderen mogen zich voor één of meerdere lessen aanmelden, kies de komende maanden nog voor badminton, fitness, dammen, dansen, zelfverdediging, handballen, hockey, kickboksen, skiën, korfballen, frisbee, tafeltennis, gymmen, free runnen of schaatsen. Of ze leren hun creatieve talenten zoals zingen, programmeren, muziekinstrument bespelen, circus kennen via Sjors Creatief. Nog niet alle plekken zitten vol en aanmelden gaat via www.enschedeactief.nl 

Sjors Sportief & Sjors Creatief
Sjors is een initiatief van Cultuur in Enschede en Sportaal in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan zeventig sport- en cultuuraanbieders te ontdekken.

5 november 2021

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg