Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

“Uw Buurtbus viert haar 25 jarige Jubileum met een leuke attentie voor al haar gebruikers”

 

Geachte bewoners van de Wesselerbrink en de Stroinkslanden,

Het openbaar vervoer wordt meer en meer uitgekleed, minder treinen, kortere treinen, buslijnen worden opgeheven, maar Uw Buurtbus roeit tegen de stroom op.

Op 3 maart 1998 werd het startschot gegeven voor de Buurtbus Zuid. Het idee achter het opzetten van een buurtbus was om onze oudere of minder mobiele medemens wonende in de wijken Wesselerbrink en Stroinkslanden de mogelijkheid te bieden om op een eenvoudige wijze toegang te krijgen tot Winkelcentra, Gezondheidscentra, Bibliotheek, Buurthuizen, Markt. Natuurlijk ook om familie of vrienden te kunnen bezoeken die woonachtig zijn in deze wijken.
Kortom de Buurtbus verbindt en haalt mensen uit het isolement, al 25 jaar lang.

De behoefte aan een dergelijke Buurtbus was en is groot. In die 25 jaren mochten we bijna 300.000 passagiers verwelkomen. In het Top jaar 2012 zelfs 16.500 passagiers. Tevens zijn we in die afgelopen jaren verrast met diverse prijzen voor dit geweldige initiatief. Echter het mooiste compliment komt bijna wekelijks van onze reizigers: ”...fijn dat jullie er zijn want zo blijven we mobiel.”  

Nu 25 jaar later rijdt deze Buurtbus Zuid nog steeds door de wijken Wesselerbrink en Stroinkslanden en nog steeds met dezelfde doelstelling. De Buurtbus is een blijvertje.

Buurtbus Wesselerbrink-Stroinkslanden

Een team van 15 enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat U van Maandag tot en met Zaterdag vanaf 09.00 uur tot 16.30 uur (Zaterdags tot 16.00 uur) gebruik kunt maken van onze Buurtbus.

Onze bus is onderdeel van de vervoerders-organisatie Twence-Keolis en heeft dan ook de faciliteiten van een echte openbaar vervoer bus. De bus biedt plaats aan 8 passagiers. Uiteraard spreekt het voor zich dat wij, indien nodig, mensen helpen met in- en uitstappen. Voor alle duidelijkheid onze Buurtbus is voor iedereen. Ergo met een mooi woord een “inclusieve” vervoersvoorziening.

Vele bewoners in onze wijk weten ons al te vinden en daar zijn wij erg blij mee. Mocht u onze buurtbus nog niet kennen maar toch eens wil “proeven” wat deze bus voor U kan betekenen, nodigen wij u uit om in de week waarin wij ons Jubileum vieren met ons een ervaringsrit te maken. Op 2, 3 en 4 maart betalen wij voor u het kaartje inclusief een leuke attentie. Uiteraard geldt dit vanzelfsprekend ook voor onze trouwe passagiers.

Wij hopen u te mogen begroeten in onze bus,

Team Buurtbus Zuid

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg