Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

men Samen Versterken van Enschede door Noaberschap

dat is waar SVEN voor staat. SVEN is een samenwerkingsverband tussen RadarUitvoering Oost en Participe, twee welzijnsorganisaties die elkaar aanvullen en versterken.

SVENSVEN is een samenwerkingsverband tussen RadarUitvoering Oost en Participe, twee welzijnsorganisaties die elkaar aanvullen en versterken. Vanaf januari zijn wij vanuit SVEN werkzaam in twee stadsdelen, te weten in Zuid en West. Bij SVEN staat bewonersparticipatie en het ondersteunen bij het vergroten van de leefbaarheid, veiligheid en sociale cohesie in een buurt of wijk centraal. Meedoen, een bijdrage leveren aan de buurt/wijk/samenleving, van betekenis zijn, gemeenschapszin en je veilig voelen in de buurt, dat is waar de netwerkcoaches van SVEN een bijdrage aan leveren. De netwerkcoaches zijn present in de wijk, zij zijn veelvuldig op straat, bij vindplaatsen in de wijk of bij mensen thuis. Zij signaleren, ondersteunen bij (het opzetten van) initiatieven en verbinden bewoners aan bewoners en aan organisaties.

De gezichten van SVEN in Zuid zijn:
Bertus Siemerink (Wesselerbrink en Helmerhoek) en Jeroen Wams (Stroinkslanden) (opzetten Wijkwijzers en ondersteunen van bestaande initiatieven). Voor vragen over SVEN of een vraag aan de netwerkcoach, mail: info@svenenschede.nl

 

Zoekt u een activiteit of ondersteuning in uw wijk? De Wijkwijzer wijst u de weg


Heeft u een vraag of zoekt u een activiteit of ondersteuning in uw wijk? Bijvoorbeeld omdat u graag andere mensen wilt ontmoeten? Of omdat u hulp nodig heeft bij het boodschappen doen of het bijhouden van uw administratie? Of heeft u een idee voor uw wijk of over hoe u zelf een steentje kan bijdragen? Wat uw vraag ook is, de Wijkwijzer helpt u bij het vinden van een passend antwoord. U kunt de Wijkwijzer digitaal vinden via www.wijkteamenschede.nl/wijkwijzer of u kunt langskomen bij de Wijkwijzer inlooppunten. Deze inlooppunten worden dit jaar stapsgewijs ingericht in de stadsdelen, waarin inwoners en welzijnswerkers samenwerken. De Wijkwijzers werken ook nauw samen met de Wijkteams Enschede. Ook zij kunnen u verder helpen met vragen of problemen waar u niet uitkomt. Telefonisch zijn de Wijkwijzer en Wijkteams Enschede te bereiken onder

telefoonnummer 053-481 7900.

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg