Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Bewoners Team Stroinkslanden (2007 - 2017)

Het  "Bewoners Team Stroinkslanden" (afgekort BTS) is lange tijd de stem tussen de wijk Stroinkslanden en de Gemeente Enschede geweest. 

De basis voor de latere Stichting BTS ligt in de jaren 2004 en 2005. In die tijd liep het project Buurt in Actie om ook in Stroinkslanden de leefbaarheid en gezelligheid te vergroten.

Na afloop van dit project stak een groep enthousiastelingen de koppen bij elkaar en onder leiding van de legendarische Wim Kuut werd besloten om in 2007 de stichting Bewoners Team Stroinkslanden op te richten.Het belangrijkste doel was in die tijd om “een brug te slaan tussen bewoners, gemeente en woningbouwcorporatie”.

Het einde van de stichting BTS wordt gemarkeerd in een bestuursvergadering op 10 maart 2017 waarin door het voltallige bestuur unaniem is besloten de stichting op te heffen.

In deze “opkomst en ondergang” zult u geen uitgebreid en gedetailleerd verslag  vinden van alle gebeurtenissen. We volstaan met een samenvatting.

Het grote struikelblok is geworden de aankoop van de gymzaal aan Het Stroink 108. Via een gebruikersovereenkomst werd BTS al in juli 2013 verantwoordelijk voor de gas-water-licht kosten, per 17 september 2014 werd BTS eigenaar van de tot Stroinkshal omgedoopte gymzaal.

Al heel spoedig bleek er van alles mis te zijn: van een gebrekkige besluitvorming binnen BTS tot misleidende communicatie tussen Stadsdeel Zuid en BTS, verdraaiingen van de werkelijkheid, alternatieve feiten……

De verhoudingen tussen de partijen werden onwerkbaar, de vrijwilligers werden overvraagd, de exploitatie van de gymzaal werd onbetaalbaar en onverantwoord onveilig.

Voor de leden van BTS werd de opgave om op deze manier nog als vrijwilliger zoveel energie, betrokkenheid en motivatie op te brengen te groot.

De Stroinkshal werd gesloopt, de begeleiding van de zo belangrijke en onmisbare Smiley vrijwilligers raakte in het slop – Radar nam het over van Alifa- de evaluatie van het hele project gymzaal met Stadsdeel Zuid verliep zeer onbevredigend.

Kortom, BTS besloot  een eind te maken  aan een periode van 10 jaar waarin vele successen gevierd konden worden, een periode waarin veel is bereikt, maar waarbij met name de laatste 2 jaren een onwerkbare, demotiverende situatie is ontstaan.

De stichting Bewoners Team Stroinkslanden is opgeheven!


 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg