Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Smiley Stroinkslanden

Over ons

Stichting Smiley Stroinkslanden is een organisatie van vrijwillige buurtbewoners die zich inzet om voor kinderen uit de wijk Stroinkslanden in Enschede het sporten en bewegen te bevorderen. Met het terrein, het Smileyveld, als ontmoetingsplaats in de wijk Stroinkslanden is er een plek waar kinderen in een veilige omgeving, onder begeleiding van vrijwilligers en professionals van netwerkpartners, gestimuleerd worden om weer ouderwets buiten te spelen. Kinderen kunnen op deze manier, ook als daarvoor vanuit het gezin niet de financiële middelen zijn, zonder kosten sporten en bewegen. Hiermee bevordert Smiley de gezondheid van kinderen, samenhang in de buurt en een veilige plek waar kinderen met elkaar kunnen spelen. Door ouders erbij te betrekken ontstaat er verbinding in de wijk.

Geschiedenis

Het Smileyveld is in 1979 aan de rand van de wijk Stroinkslanden in Enschede aangelegd om, als multifunctioneel sportveld, ruimte te bieden aan sport en recreatie. Het asfaltveldje of asfalt, zoals het destijds in de volksmond werd genoemd, werd volop gebruikt. In de jaren tachtig raakte het terrein in verval. Eind jaren negentig werd het terrein door welzijnsorganisatie Alifa geadopteerd en zijn er twee zeecontainers centraal op het terrein geplaatst van waaruit sport- en spelattributen konden worden uitgeleend. Na enkele jaren werd het project beëindigd waarna het terrein wederom aan de natuur werd overgeleverd. In 2005 werd door de wijkraad Stroinkslanden (BTS) besloten dat het terrein het verdiende om in haar volle potentieel te worden gebruikt, mede aangezien er geen sportverenigingen en speeltuinen in de wijk aanwezig waren.

Door de gemeente Enschede en welzijnsorganisatie Alifa werd er een plan opgezet en zijn vrijwilligers benaderd om het Smileyveld te runnen. Uit deze groep actieve vrijwilligers, die graag een steentje wilden bijdragen om de saamhorigheid in de wijk te vergroten, is de Stichting Smiley Stroinkslanden ontstaan die in 2017 is opgericht.

Ambitie

De Stichting Smiley Stroinkslanden bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers uit de wijk Stroinkslanden. Als jonge stichting zijn we nog volop in ontwikkeling. We willen graag onze activiteiten uitbreiden en onze accommodatie verbeteren zodat er ook in de winter activiteiten op het Smileyveld kunnen plaatsvinden, maar ook om de vrijwilligers zelf een eigen plek te bieden en daarmee de binding met Smiley in deze periode te waarborgen. We werken steeds meer samen met allerlei lokale netwerkorganisaties en kijken naar mogelijkheden om nog meer leuke activiteiten voor kinderen te organiseren. Naast de reguliere speluitleen in de zomer organiseren wij als Stichting regelmatig diverse grotere, speciale activiteiten zoals Pasen, de Buitenspeeldag, de Jeugd Viva, Vakantiespeeldagen, Halloween en Sinterklaas. Dat doen we op het Smileyveld, in de nabije omgeving en als het mogelijk is in de wijkvoorziening Stroinkshuis. We hopen op deze manier de saamhorigheid en gezelligheid in de wijk te vergroten en gezien de reacties van kinderen en ouders via Facebook of in de gesprekken, slagen we daar behoorlijk in.


Kijk voor meer informatie over Stichting Smiley Stroinkslanden op
https://nl-nl.facebook.com/SmileyStroinkslanden/

Het Smileyveld

Terrein en Activiteiten